Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Πώς να δημιουργήσετε ένα διακόπτη toggleable στο Tasker

Tasker δημιουργία διακόπτη

(Προγραμματισμός με Tasker)

Όταν χρησιμοποιείτε Tasker, συχνά θα χρειαστείται την εναλλαγή μεταξύ των διαφόρων καταστάσεων “configuration states.”
Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα task που θέτει ένα ή περισσότερα πράγματα θέλετε στην μία κατάσταση του διακόπτη (state A), και στη συνέχεια ένα άλλο Task για να ρυθμίζει μία άλλη κατάσταση state B.
Το Tasker’s profile σύστημα για την δημιουργία του διακόπτη έχει κατασκευαστεί, γύρω από αυτήν την έννοια, με είσοδο και έξοδο με Tasks κατασκευασμένο ειδικά για να έχουν ένα task για την κατάσταση Α και ένα για την κατάσταση Β.

Μερικές φορές, ωστόσο, είναι πιο αποδοτικό να είναι σε θέση να εναλλαγή μεταξύ ενός ή περισσοτέρων καταστάσεων states με την χρήση ενός task. 
Ένα παράδειγμα θα ήταν να έχουμε ένα διακόπτη που πατώντας πάνω του αλλάζει την κατάσταση του τηλεφώνου ρυθμίσεις μέρας-νύχτας , ρυθμίσεις ήχου , άνοιγμα κλείσιμο wifi και ότι άλλο σκεφτήτε.
 Αυτό προϋποθέτει ότι μια ενιαία Task είναι ικανό να περιέχει αρκετές καταστάσεις states και επιτρέπουν στο χρήστη για εναλλαγή μεταξύ τους.
 Το κλειδί εδώ είναι να χρησιμοποιήσετε μεταβλητές variables. Θα πρέπει να βάλετε ένα νέο όνομα μεταβλητής ειδικά για το διακόπτη (toggleable task), όπως για παράδειγμα %Toggle για χάρη αυτού του παραδείγματος. (Εγώ για παράδειγμα έκανα χρήση μεταβλητής με όνομα %WifiOnOff για να φτιάξω διακόπτη να κλείνει το wifi).
Δημιουργώντας μια εναλλαγή τότε γίνεται εύκολο για τη δημιουργία ενός απλού if/else σεναρίου. (χρήση εντολών if/else).
Για τη δημιουργία ενός Task με δύο διαφορετικές καταστάσεις states, το βασικό task θα μοιάζουν με αυτό το στιγμιότυπο:
Το τι ουσιαστικά συμβαίνει εδώ είναι το εξής:

 Αν %Toggle είναι 1, θέτει  το %Toggle σε 0. Αν %Toggle δεν είναι 1,αυτό θέτει την μεταβλητή σε 1.
 Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που θα εκτελέσετε το Task, θα εναλλάσσονται στην μεταβλητή %Toggle μεταξύ 1 και 0.
 Το μόνο που τότε έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τις δράσεις σας Actions  στις ίδιες ομάδες (If και Else ομάδες), όπως φαίνεται με το Flash actions στην παρακάτω εικόνα:

,
Ο κώδικας για το παράδειγμα μας είναι ο εξής:

If %Toggle ~1
Flash Text Hello (Εδώ βάζεται ότι κατάσταση θέλει να έχει η μια πλευρά του διακόπτη)
Variable Set --->%Toggle To 0
Else
Flash Text Word  (Εδώ βάζεται ότι κατάσταση θέλει να έχει η άλλη πλευρά του διακόπτη)
Variable Set --->%Toggle to 1
End If


Μπορείτε να βάλετε όσες άλλες Actions δράσεις  στις ομάδες, όπως θέλετε,  και να δημιουργήσει πολύπλοκες ρυθμίσεις states  και να μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους.
Μπορείτε επίσης να επεκτείνετε αυτό για εναλλαγή μεταξύ περισσότερων από δύο states, το οποίο είναι  θέμα της προσθήκη περισσότερων If και Else actions. 
 Παρακάτω είναι ένα παράδειγμα ενός task που κάνει εναλλαγή μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών καταστάσεων:


Ένα άλλο παράδειγμα είναι να φτιάξουμε ένα διακόπτη που θα ανοιγοκλείνη το Wifi κάθε φορά που θα πατάμε πάνω του, φτιάχνουμε το παρακάτω Task:


If %WifiOnOff ~1
Net--->Wifi on
Variable Set --->%WifiOnOff To 0
Else
Net ---> Wifi Off
Variable Set --->%WifiOnOff to 1
End If
 Προσέχετε ότι έχω αλλάξει το όνομα της μεταβλητής WifiOnOff ώστε να θυμάμαι για ποιο λόγο την έχω φτιάξει.
Φτιάχνουμε μία συντόμευση του Tasker στη επιφάνεις εργασίας του κινητού ή του Ταμπλετ και στην ερώτηση ποιο Task να βάλουμε επιλέγουμε το παραπάνω, έτσι κάθε φορά που θα πατάμε σε αυτή την συντόμευση θα ανοιγοκλείνουμε το WIFI.
Ιδέες στο τι να βάλουμε είναι να ρυθμίζουμε την φωτεινότητα,ένταση ήχου και ότι άλλο σκεφτούμε στην δεύτερη και πέμπτη γραμμή. 

Αν σας άρεσε η δημοσίευση βάλτε + στο google plus και προτείνετε και σε άλλους την ιστοσελίδα μας (blog μας). Βάλτε και κανένα καλό σχόλιο. Ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου