Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Πώς να χρησιμοποιήσετε την Αναγνώριση ομιλίας για να ελέγχω τα Windows

Πώς να χρησιμοποιήσετε την Αναγνώριση ομιλίας για να ελέγχω τα Windows με την φωνή μου

 

1.Έλενχος φωνής: Μια παράδοση των Windows

Όταν η Microsoft πρόσθεσε την Cortana για τα Windows 10 ήταν κάτι σαν καινοτομία. Παρά τη χρησιμότητα Cortana για τον έλεγχο των ειδήσεων και του καιρού, το άνοιγμα εφαρμογών ή την αποστολή μηνυμάτων κειμένου πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται (και συνεχίζουν να το κάνουν) με την ιδέα του να μιλάνε  με τον υπολογιστή τους. Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά αυτή η δυνατότητα υπάρχει στους υπολογιστές εδώ και πολλά χρόνια, τουλάχιστων στην Αγγλική γλώσσα και όχι ακόμα στα ελληνικά.

2. Windows Speech Recognition


Θαμμένο στο εσωτερικό των Windows είναι ένα πρόγραμμα αναγνώρισης ομιλίας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν με τον υπολογιστή τους, χρησιμοποιώντας μόνο - ή τουλάχιστον κατά κύριο λόγο - η φωνή τους.
 Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος να μην είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να περιηγηθείτε ένα PC, όπως η αναπηρία ή έναν τραυματισμό. Γι 'αυτό η αναγνώριση ομιλίας είναι ενσωματωμένη στα Windows. Ακόμα κι έτσι, η Αναγνώριση ομιλίας είναι επίσης ένα μεγάλο εργαλείο για όποιον θέλει να πειραματιστεί με την αλληλεπίδραση φωνής ή απλά θα προτιμούσα να μην χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να ελέγχουν τον υπολογιστή τους όλη την ώρα.
Για να ξεκινήσετε με την αναγνώριση ομιλίας των Windows είναι απλό και η Microsoft παρέχει μερικά εργαλεία για να να σας βοηθήσει να μάθετε πώς να το χρησιμοποιήσετε. Οι οδηγίες για το πώς να ενεργοποιήσετε την αναγνώριση ομιλίας είναι αρκετά όμοιες σε όλες τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος από τα Windows 7 εώς τα Windows 10.I Μπορεί να υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές στο πώς γίνεται η διαδικασία set-up  εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση των Windows. Παρ 'όλα αυτά, η διαδικασία είναι γενικώς τα ίδια.

3.Ξεκινάμε από το Control Panel



Πριν κάνουμε οτιδήποτε, πρέπει να ανοίξετε το Control Panel. ΣταWindows 7, κάντε κλικ στο Start πλήκτρο και μετά από το μενού επιλέξτε Control Panel στο δεξιό περιθώριο. Στα Windows 8 και Windows 10, το πιο εύκολο πράγμα να κάνουμε είναι να πατήσετε το Win+X συντόμευση πληκτρολογίου και επιλέξτε Control Panel από το μενού.
Όταν το Control Panel ανοίξει βεβαιωθήτε ότι έχετε επιλέξει μεγάλα εικονίδια Large icons  έχει επιλεγεί από το View by  μενού στην επάνω δεξιά γωνία. Τότε απλά μετακινηθείτε προς τα κάτω την αλφαβητική λίστα των επιλογών μέχρι να δείτε Speech Recognition.

4. Ξεκινήστε το Speech Recognition

 Στην επόμενη Control Panel οθόνη, επιλέξτε Start Speech Recognition, η οποία θα πρέπει να είναι ακριβώς στην κορυφή.

5. Απλά επιλέξτε Next 

 Ένα νέο παράθυρο θα εμφανιστεί για λίγο εξηγώντας την Speech Recognition, και ότι θα χρειαστεί να περάσετε από μια σύντομη διαδικασία set-up για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Πατήστε Next στο κάτω μέρος του παραθύρου.

6. Επιλέξτε το Microphone 

Η επόμενη οθόνη ρωτά τι είδους μικρόφωνο θα χρησιμοποιείτε για speech recognition όπως ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο, ακουστικά, ή μια συσκευή στην επιφάνεια εργασίας. Τα Windows είναι αρκετά καλά στο προσδιορισμό του σωστού τύπου μικροφώνου που έχετε, αλλά θα πρέπει ακόμα να βεβαιωθείτε ότι η επιλογή είναι σωστή. Μόλις είναι εντάξη κάντε κλικ στο Next.

7. Όλα για την τοποθέτηση του μικροφώνου



Τώρα έχουμε μια οθόνη που μας διδάσκει την σωστή τοποθέτηση του μικροφώνου για τη μέγιστη αξιοποίηση του Speech Recognition. Όταν τελειώσετε την ανάγνωση και τις γρήγορες συμβουλές κάντε κλικ στο  Next, .

8.Δοκιμή στο Μικρόφωνο

 Τώρα θα σας ζητηθεί να διαβάσετε μερικές γραμμές κειμένου για να βεβαιωθείτε ότι το μικρόφωνό σας λειτουργεί σωστά και ότι το επίπεδο της έντασης είναι σωστό. Ενώ μιλάτε θα πρέπει να δείτε το δείκτη να παραμείνει στην πράσινη ζώνη. Αν παίρνει υψηλότερη από ότι θα χρειαστεί πρέπει  να ρυθμίσετε την ένταση του μικροφώνου σας στο Control Panel. Μόλις τελειώσετε μιλώντας, πατήστε Next και αν όλα πάνε καλά η παρακάτω οθόνη θα μας πει ότι η δοκιμή ήταν επιτυχείς . Πατήστε το Next ξανά.

9. Ενεργοποίηση πότε;

 Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποφασίσετε εάν θα ενεργοποιηθεί ή όχι εξέταση των εγγράφων, έτσι ώστε ο υπολογιστής σας να δεί  τα έγγραφα και να τα αποθηκεύει προσωρινά σε e-mail στον υπολογιστή σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το λειτουργικό σύστημα να κατανοήσει τις κοινές λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιείτε συνήθως. Θα πρέπει αν θελήσετε να διαβάσετε  τις δηλώσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων της Microsoft πριν αποφασίσει αν θέλετε ή όχι να το κάνετε αυτό. Μόλις έχετε επιλέξει εάν θα ενεργοποιηθεί ή όχι τότε πατήστε Next.

10. Φωνή ή το πληκτρολόγιο

 Τώρα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα στο  manual και το voice activation mode. Manual mode  σημαίνει ότι μπορεί να επιτρέψει στον υπολογιστή σας για να αρχίσετε να ακούτε για τις φωνητικές εντολές πατώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+Ctrl. Voice activation mode, στην άλλη πλευρά, ενεργοποιείται απλά λέγοντας Start Listening." Και οι δύο μέθοδοι χρησιμοποιούν την εντολή "Stop Listening" για να κλείσει Speech Recognition. Πατήστε Next.

11. Εκτυπώστε την κάρτα αναφοράς

 Speech Recognition είναι σχεδόν έτοιμο. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να δείτε και να εκτυπώσετε Windows' speech recognition κάρτα αναφοράς--Θα σύστηνα ιδιαίτερα να το κάνουμε αυτό. Η κάρτα αναφοράς είναι σε απευθείας σύνδεση οπότε θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο Internet για να την δείτε. Κάντε κλικ για μια ακόμη φορά στο Next.

12. Να τρέξει κατά την εκκίνηση, ή να μην τρέξει κατά την εκκίνηση

 Τέλος, έχουμε φτάσει στο τέλος. Απλά να αποφασίσει κατά πόσον το Speech Recognition θατρέχει όταν ο υπολογιστής σας ξεκινά. Από προεπιλογή, αυτή η λειτουργία έχει ρυθμιστεί για να ενεργοποιήσετε κατά την εκκίνηση και σας συστήσω να κρατήσετε  αυτόν τον τρόπο. πατήστε Next μια τελευταία φορά

13. Speech Recognition Φροντιστήριο

 

Αν θέλετε να εκπαιδευτείται, τα Windows μπορούν τώρα να τρέξουν ένα πρόγραμμα για να δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Speech Recognition. Για να δείτε το φροντιστήριο κάντε  στο κλικ Start Tutorial Αλλιώς πατήστε Skip Tutorial.  Αν αποφασίσετε να παρακάμψετε το φροντιστήριο μπορείτε πάντα να πάτε πίσω σε αυτό στο Control Panel > Speech Recognition > Take Speech Tutorial.
Μόλις Εκμάθηση ομιλίας εκτελείται θα δείτε ένα μικρό παράθυρο mini-player στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Απλά πατήστε το κουμπί ελαχιστοποίησης (η παύλα) για να απαλλαγούμε από αυτό.
Τώρα ήρθε η ώρα για λίγη διασκέδαση. Υπάρχουν τόσες πολλές εντολές που δεν μπορούμε μέσα από να αναφερθούμε -γι'αυτό είναι η κάρτα αναφοράς. Παρ 'όλα αυτά, ας δούμε κάποια βασικά πράγματα που είναι απλά ευχάριστα και φουτουριστικό να δοκιμάσετε.

14. Πειραματισμός με αναγνώριση φωνής 


Ανοίξτε την Speech Recognition με τη χρήση της φράσης "Start Listening" ή για χειροκίνητη λειτουργία με το Win+Ctrl. Θα ακούσετε έναν ήχο που θυμίζει υπολογιστή Star Trek. Αυτός ο ήχος σας επιτρέπει να γνωρίζετε ότι η Speech Recognition  είναι έτοιμο να σας ακούσει.  Ας ανοίξουμε το Microsoft Word,  να ξεκινήσετε ένα νέο έγγραφο,  και να αρχίσει να υπαγορεύει ένα e-mail. Για να γίνει αυτό λένε τις ακόλουθες εντολές:
"Open Word 2016." "Blank Document." "Hello comma welcome to voice dictation period."
Στο Speech Recognition θα πρέπει να καθορίσετε τα σημεία στίξης με τις λέξεις. Έτσι,με την  τελευταία εντολή θα βλέπετε αυτό, "Hello, welcome to voice dictation." Αν ποτέ ρωτήσω για κάτι που η Speech Recognition δεν μπορούν να διενεργούν, θα ακούσετε έναν ειδικό ήχο λάθους.

15.Cortana



Ένα ζήτημα να σημειωθεί για Windows 10 χρήστες είναι ότι θα τρέξει σε λαθος, αν προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε το "Hey Cortana" φωνητική εντολή, ενώ το Speech Recognition είναι ενεργό.  Για να μην συμβεί  αυτό μπορείτε να απενεργοποιήσετε Speech Recognition με την "Stop Listening" εντολή πριν από τη χρήση Cortana. Εναλλακτικά, λέτε "Open Cortana" και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε Speech Recognition's "πληκτρολόγηση" λειτουργικότητα για να εισάγετε το αίτημά σας στο Cortana πλαίσιο αναζήτησης.
Speech Recognition δεν λειτουργεί άψογα με όλα τα προγράμματα τρίτων κατασκευαστών. Μπορεί στο αγαπημένο επεξεργαστή κειμένου σας να μην μπορεί να δεχθεί υπαγόρευση, αλλά τα προγράμματα για το άνοιγμα και το κλείσιμο, καθώς και πλοήγηση στα μενού λειτουργεί αρκετά καλά.
Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία της Speech Recognition στα Windows. Παρά τις πολυάριθμες οθόνες  set-up είναι πραγματικά αρκετά απλή και γρήγορη για  τη μετάβαση στην αναγνώριση φωνής. Πλέον,θα  παρέχει ένα πολύ καλό τρόπο  για να αλληλεπιδράσετε με τον υπολογιστή σας, εφ 'όσον κρατάτε την κάρτα αναφοράς βολικό για τις πρώτες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου