Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ελευθερώστε χώρο στον Σκληρό σας δίσκο

Ελευθερώστε χώρο στον σκληρό σας δίσκο με το Disk Cleanup

1.Βήμα πρώτο: Βρείτε το Disk Cleanup πρόγραμμα

 

Αν στον υπολογιστή σας κοντεύει να τελειώσει ο χώρος στον σκληρό δίσκο, αυτό μπορεί να σας δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Δεν θα μπορείτε να προσθέσετε προγράματα, αφού δεν θα υπάρχει αρκετός χώρος στον δίσκο. Ακόμα μπορεί να επιβραδύνει τον υπολογιαστή σας, επειδή θα υπάρχουν πολλά δεδομένα στο σκληρό για να κάνει εύρευβνα το λειτουργικό. Επιπρόσθετα, το PC πολλές φορές κάνει χρήση του σκληρού σαν RAM, προσωρινός χώρος αποθήκευσης δεδομένων (αυτό ονομάζεται "paging") για ένα πρόγραμμα ώστε να έχει γρήγορη πρόσβαση. Αν δεν υπάρχει αρκετός χώρος στον σκληρό δίσκο, δεν μπορεί να το κάνει αυτό, και θα επιβραδύνει τρομερά τον υπολογιστή σας.
Τα Windows έχουν ένα πρόγραμμα που ονομάζετε "Disk Cleanup", όπου βρίσκει δεδομένα που δεν χρειάζονται να είναι στον σκληρό δίσκο, και τα σβήνει (με την άδεια σας); ο οδηγός περιλαμβάνει βήμα βήμα το Disk Cleanup, και πως να κάνετε χρήση.
Πρώτα από όλα, κάντε κλικ στο "Start" πλήκτρο, και γράψτε "disk cleanup" στην φόρμα κειμένου εκτέλεσεις προγραμμάτων. Θα δείτε το "Disk Cleanup" πατήστε πάνω του για να ανοίξει.

2. Επιλέξτε το Drive για καθαρισμό

Μόλις το πρόγραμμα ανοίξει, τα window θα σε ρωτήσουν ποιο drive θέλετε να καθαρίσετε για να έχετε περισσότερο χώρο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό θα είναι το "C:", ο βασικός σκληρός δίσκος. Αλλά μπορείτε να καθαρίσετε οποιοδήποτε drive στο σύστημά σας,περιλαμβανομένου τα φλασάκια  drives ή τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Απλά διαλέξτε το γράμμα του δίσκου που θέλετε

3. Disk Cleanup Κεντρική οθόνη

Μόλις επιλέξετε το drive που θέλετε να καθαρίσετε, τα Windows θα υπολογίσουν πόσος χώρος το Disk Cleanup μπορεί να ελευθερώση. Μετά θα δείτε την κεντρική οθόνη, που φαίνετε στην εικόνα. Ορισμένα αρχεία και φάκελοι θα είναι επιλεγμένοι, και άλλοι όχι. Πατώντας σε κάθε αντικείμενο θα σας βγάλει μία περιγραφεί τι είναι αυτά τα αρχεία, και γιατί μπορεί να μην είναι χρήσιμα. Είναι καλή ιδέα εδώ να αφήσετε τις αρχικές ρυθμίσεις. Μπορείτε να επιλέξετε μη επιλεγμένα αντικείμενα αν θέλετε να απελευθερώσετε περισσότερο χώρο. Βεβαιωθήτε όμως ότι δεν τα χρειάζεστε! Αν δεν είστε σίγουροι κρατήστε τα. Μόλις τελειώσετε την διαδικασία, πατήστε "OK" στο κάτω μέρος.

4. Η Windows Disk Cleanup μπάρα

Μετά την επιλογή του OK, μία μπάρα θα εμφανιστεί και θα δείχνει την διαδικασία καθαρίσματος. Μόλις τελειώσει, η μπάρα θα εξαφανιστεί και τα αρχεία θα έχουν σβηστεί, ελευθερώνοντας τον χώρο. Τα Windows δεν θα σας ενημερώσουν τι έχει γίνει; απλά κλείνει την μπάρα.. Θα δείτε ότι έχετε αποκτήσει περισσότερο χώρο στον σκληρό, και το σύστημα θα τρέχει γρηγορότερα.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου