Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Σύνδεση του σε Ασύρματο Δίκτυο στο Σπίτι

Σύνδεση του σε Ασύρματο Δίκτυο στο Σπίτι 

1.Άνοιξε το Network και το Sharing Center 

Για να κάνεις την σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο στο σπίτι , πρώτα, πρέπει να ανοίξετε το Network and Sharing Center (Άνοιγμα Κέντρου Δικτύου και κοινής χρήσης). Κάντε δεξί κλικ στο wireless (δίκτυο) εικονίδιο στην μπάρα κάτω δεξιά και επιλέξτε το "Network and Sharing Center (Πίνακας Ελέγχου\Δίκτυο και Internet\Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης)" σύνδεσμο.

2. Μια ματιά στο δίκτυο

Το Network και το Sharing Center ( Πίνακας Ελέγχου\Δίκτυο και Internet\Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης) δείχνουν μία εικόνα του ενεργού δικτύου. Σε αυτό το παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ότι το PC δεν έχει συνδεθεί σε κάποιο δίκτυο. Για να δείτε γιατί συμβαίνει αυτό (εννοείτε ότι ο υπολογιστής σας στο παρελθόν είχε συνδεθεί ), κάντε κλικ στον "Diagnose and Repair (Αντιμετώπιση προβλημάτων)" σύνδεσμο.

3. Δείτε τις Diagnose and Repair Οδηγίες

 

 Όταν το "Diagnose and Repair" εργαλείο έχει τελείωσή τα τεστ, θα σας προτείνει μερικές λύσεις. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε μία από αυτές και πηγαίνετε παρακάτω στην διαδικασία. Για αυτό το σκοπό σε αυτό το παράδειγμα, κάντε κλικ στο Cancel πλήκτρο, και μετά κάντε κλικ στο "Connect to a Network (Συνδεθήτε στο δίκτυο)" σύνδεσμο (στην αριστερή μεριά των εικονιδίων).

4. Σύνδεση σε δίκτυο


Η "Connect to a Network" οθόνη εμφανίζη όλα τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα. Διαλέξτε το δίκτυο που θέλετε να συνδεθείτε, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε "Connect (Σύνδεση)."
Σημείωση: Αν είστε σε δημόσιο χώρο (αεροδρόμια, δημόσια κτήρια, νοσοκομεία) όπου έχουν WiFi σύνδεση, το δίκτυο πρέπει να είναι "ανοιχτό" (δηλαδή χωρίς ασφάλεια). Τα δίκτυα που είναι ανοιχτά, είναι χωρίς κωδικό, έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να συνδέεται εύκολα στο Internet. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε που το δίκτυο είναι ανοιχτό αν έχετε στον υπολογιστή σας Firewall και κάποιο πρόγραμμα προστασία.

5. Δώστε των Κωδικό του Δικτύου

Μόλις πατήσετε το "Connect (Σύνδεση)", ένα δίκτυο με ασφάλεια θα χρειαστεί κωδικό (που θα πρέπει να ξέρετε, αν θέλετε να συνδεθείτε σε αυτό). Δώστε τον κωδικό και κάντε κλικ στο "Connect (Σύνδεση)" πλήκτρο.

6. Διαλέξτε να συνδεθείτε ξανά σε αυτό το δίκτυο 

Όταν η διαδικασία σύνδεσης δουλεύει, ο υπολογιστής σας θα συνδεθεί στο δίκτυο που θέλατε. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να επιλέξτε "Save this Network (Αποθηκεύστε αυτό το δίκτυο)" you can επίσης επιλέξτε "Start this connection automatically (Επιλέξτε αυτή την σύνδεση αυτόματα)" έτσι κάθε φορά ο υπολογιστής σας να αναγνωρίζει το δίκτυο - με άλλα λόγια, ο υπολογιστής σας θα συνδέεται αυτόματα σε αυτό το δίκτυο, όταν είναι διαθέσιμο.
Αυτές είναι οι ρυθμίσεις(και τα δύο κουτάκια επιλεγμένα) που χρειάζεστε αν συνδέεστε στο ασύρματο δίκτυο στο σπίτι. Όμως, αν το δίκτυο είναι ανοιχτό σε δημόσιο μέρος, ίσως δεν θέλετε να συνδέεστε αυτόματα (έτσι τα κουτάκια να μην επιλεχθούν).
Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο "Close (Κλείσε)" πλήκτρο.

7. Δείτε την σύνδεση στο δίκτυο


Το  Network and Sharing Center (Πίνακας Ελέγχου\Δίκτυο και Internet\Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης) θα πρέπει να δείχνει τώρα τον υπολογιστή σας να είναι συνδεδεμένος στο συγκεκριμένο δίκτυο.Επίσης σας παρουσιάζει αρκετές πληροφορίες για τις Sharing and Discovery ρυθμίσεις.
Περιέχει πολλές πληροφορίες για το συνδεδεμένο δίκτυο. Για να δείτε αυτές τις πληροφορίες,κάντε κλικ στο "View Status" , δίπλα στο όνομα δικτύο στο κέντρο της οθόνης.

8. Δείτε την Wireless Network Connection οθόνη κατάστασης


Αυτή η οθόνη περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες, με πιο χρήσιμες την ταχύτητα και την ποιότητα σύνδεσης σήματος.

Ταχύτητα και ποιότητα σήματος

  • Αν ο υπολογιστής σας έχει κάρτα δικτύου που λειτουργεί στα 54 megabits per second η οθόνη θα δείχνει "54 Mbps", θα ξέρετε ότι έχετε την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα. 
  • Αν η ποιότητα σήματος έχει 5 πράσινες γραμμές, ξέρετε ότι έχετε την καθαρότερη δυνατή σύνδεση.
Σημείωση: Σε αυτή την οθόνη, το "Disable (Κλείσιμο)" πλήκτρο έχει σκοπό να κλείσει την συσκευή ασύρματης σύνδεσης - αφήστε το όπως είναι.
Όταν τελειώσετε με αυτή την οθόνη, κάντε κλικ "Close."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου