Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Πως θα βρείτε τους αποθηκευμένους κωδικούς WIFI στα Windows

Πως θα βρείτε τους αποθηκευμένους κωδικούς WIFI

 1.Windows: Η Μυστική αποθήκευση


Το PC σας μπορεί να κρύβει πολλά μυστικά. Μερικά από αυτά είναι κρυμένα μέσα ακριβώς στο λειτουργικό σύστημα. Άλλα τοποθετήθηκαν εκεί από εσάς. Συγκεκριμένα, μιλώ για τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης σας, όπως εκείνοι για δίκτυα Wi-Fi.

Το πράγμα είναι, ότι από τη στιγμή που μοιράζονται αυτά τα μυστικά με τα Windows δεν θα θέλατε να τα χάσετε. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, αν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας και θέλετε να το μοιραστείτε με κάποιον άλλο, ή απλά θέλετε να μεταφέρετε τους κωδικούς πρόσβασης σας σε ένα νέο PC.Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν αρκετές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκαλύψετε τους αποθηκευμένουςWi-σας Fi κωδικούς πρόσβασης, όταν τους χρειάζεστε.

2.Ο εύκολος τρόπος


Αν τρέχετε Windows 7 ή νεώτερο, η Microsoft σας επιτρέπει να δείτε τον κωδικό πρόσβασης για το δίκτυο στο οποίο είστε συνδεδεμένοι με. Θα καλύπσουμε τις οδηγίες για την εξεύρεση του κωδικό σας με βάση τα Windows 10, αλλά η μέθοδος είναι παρόμοια για παλαιότερες εκδόσεις του OS.
Ξεκινήστε κάνοντας δεξί κλικ στο Wi-Fi εικονίδιο στη δεξιά άκρη της γραμμής εργασιών. Στη συνέχεια, επιλέξτε Open Network and Sharing Center από το μενού.

3. Το Control Panel 

 Αυτό θα ανοίξει ένα νέο Control Panel παράθυρο. Στο Control Panel θα πρέπει να δείτε στο πάνω μέρος του παραθύρου και στα δεξιά ένα μπλε σύνδεσμο που λέει "Wi-Fi" και το όνομα του router σας. Κάντε κλικ σε αυτό το μπλε σύνδεσμο.

 4.Wi-Fi Κατάσταση 

Αυτό θα ανοίξει το Wi-Fi Status παράθυρο. Τώρα κάντε κλικ στο Wireless Properties κουμπί.

5. Αποκαλύπτουν τον κωδικό σας

 Αυτό ανοίγει ένα ακόμη παράθυρο με δύο καρτέλες. Κάντε κλικ στο ένα που ονομάζεται Security. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Show characters check box για να αποκαλύψει τον κωδικό πρόσβασής σας στο "Network security key" πλαίσιο εισαγωγής κειμένου. Αντιγράψτε τον κωδικό πρόσβασής σας και είστε έτοιμοι

6.Ο ελαφρός δυσκολότερος τρόπος

Τα Windows 10's έχουν παρόμοια ενσωματωμένη μέθοδο για την αποκάλυψη των κωδικών πρόσβασης, αλλά τι γίνεται αν θέλετε να βρείτε έναν κωδικό πρόσβασης για ένα δίκτυο που δεν είστε προς το παρόν συνδεδεμένος ;
Γι 'αυτό θα χρειαστεί κάποια βοήθεια από λογισμικό τρίτων κατασκευαστών. Υπάρχουν μια σειρά από επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αλλά εγώ προτιμώ το Magical Jelly Bean's Wi-Fi Password Revealer. Αυτή η εταιρεία έχει  ένα βασικό πρόγραμμα finder που λειτουργεί για την εξεύρεση του κωδικό ενεργοποίησης για τα Windows στις εκδόσεις XP, 7.

7.Προσέξτε τα πρόσθετα προγράμματα


Password Revealer  είναι δωρεάν,εύκολο πρόγραμμα στη χρήση που θα σας πει για  όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Wi-Fi δίκτυα πυο το PC σας έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.
Ένα πράγμα που πρέπει να προσέξετε σχετικά με αυτό το πρόγραμμα είναι ότι αν δεν είστε προσεκτικοί θα κατεβάσετε επίσης και να εγκαταστήσετε επιπλέον πρόγραμμα (AVG Zen, αυτή τι στιγμή). Αυτή είναι μια χορηγία download, και αυτό είναι το πώς η εταιρεία υποστηρίζει δωρεάν τις προσφορές της, αλλά για τον τελικό χρήστη είναι απίστευτα ενοχλητικό.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι κατά την εγκατάσταση Wi-Fi Password Revealer (διαβάζεται κάθε οθόνη προσεκτικά το τι θα κάνειι εγκατάσταση!). Όταν έρθει στην οθόνη που σας προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή κάποιο άλλο πρόγραμμα απλά καταργήστε το πλαίσιο για να  συνεχίσετε κανονικά.

8. Η Λίστα κωδικού πρόσβασης


Αφού εγκαταστήσετε το πρόγραμμα, θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως.  Αν δεν το κάνει, θα το βρείτε στο  Start > All apps (Όλα τα προγράμματα σε παλαιότερες εκδόσεις του Windows).
Τώρα θα δείτε ένα μικρό παράθυρο με κάθε δίκτυο Wi-Fi του υπολογιστή σας που έχει αποθηκευτεί στη μνήμη του, με τους κωδικούς πρόσβασης. Η λίστα είναι αρκετά εύκολη να τη διαβάσετε, αλλά για να είναι σαφές το όνομα του δικτύου Wi-Fi είναι κάτω από την "SSID"  στήλη και οι κωδικοί πρόσβασης είναι η "password" στήλη.

9. Κάντε δεξί κλικ στην επιλογή Αντιγραφή


Για να αντιγράψετε έναν κωδικό πρόσβασης, κάντε κλικ στο κελί που περιέχει τον κωδικό πρόσβασης που θέλετε, κάντε δεξί κλικ, και στη συνέχεια, από το μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε Copy selected password.
Μερικές φορές μπορεί να δείτε τους κωδικούς πρόσβασης με τη λέξη "hex." Αυτό σημαίνει ότι ο κωδικός πρόσβασης έχει μετατραπεί σε δεκαεξαδικά ψηφία.  Αν αυτή είναι η περίπτωση μπορεί να μην είστε σε θέση να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασης.

10.Μάθε περισσότερα

Αυτό είναι όλα για το Wi-Fi Password Revealer. Αν σας ενδιαφέρει, αυτό το μικρό βοηθητικό πρόγραμμα σας λέει κάτι περισσότερο από το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης του κάθε δικτύου Wi-Fi του υπολογιστή σας που έχει αποθηκευτεί. Μπορεί επίσης να σας πει για τον τύπο ελέγχου ταυτότητας που χρησιμοποιεί (WPA2 προτιμάται), καθώς επίσης και τον τύπο του αλγορίθμου κρυπτογράφησης, και τον τύπο σύνδεσης.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου