Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Χρησιμοποιήσετε τα Windows για να γράψετε ένα CD μουσικής.

Εδώ θα δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε στα Windows "ενσωματωμένα εργαλεία" για να γράψετε ένα CD μουσικής.

Σε αυτή την εποχή του Spotify, USB ,και  smartphones πολλοί άνθρωποι δεν αισθάνονται την ανάγκη να γράψουν ένα CD μουσικής, αλλά υπάρχουν φορές που μόνο ένα CD κάνει για την δουλειά μας. Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές για τους εκπαιδευτικούς ή οποιονδήποτε άλλο που χρειάζεται για να διανείμει μια εγγραφή σε μια ομάδα  φτηνά, και τόσο εύκολα, όσο το δυνατόν περισσότερο.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γράψετε ένα CD στα Windows, χάρη σε προγράμματα τρίτων κατασκευαστών, όπως iTunes, για να μην αναφέρουμε της Microsoft's προγράμματα, όπως Windows Media Player.
Αλλά υπάρχει επίσης ένας τρόπος για να γράψετε CDs χρησιμοποιώντας το Microsoft's built-in utility  όπου είναι ανεξάρτητο από κάθε ειδικό πρόγραμμα. Πριν ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε ένα CD burner συνδεδεμένο στο μηχάνημά σας (είτε ενσωματωμένο ή μια εξωτερική συσκευή), και ένα κενό, εγγράψιμο CD.Ανάλογα με την ταχύτητα του υπολογιστή σας και το ποσό του περιεχομένου που χρειάζεστε για να κάψετε αυτή τη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα ή περισσότερα

 Πώς να γράψετε ένα CD στα Windows Vista, χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα:

 
  1. Κάντε κλικ στο Start Menu, Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο My Computer.
  2. Μεταβείτε στο φάκελο που έχει τη μουσική που θέλετε να βάλετε στο CD.
  3. Επιλέξτε τα τραγούδια που θέλετε να εγγράψετε σε CD.
  4. Κάντε δεξί κλικ στα τραγούδια που έχετε επιλέξει, κάντε κλικ στην επιλογή Send to και κάντε κλικ στο CD-RW Drive (αν έχετε ένα DVD μπορεί να γράφει "DVD Drive" ).
  5. Πηγαίνετε πίσω στο My Computer. Στη λίστα στα αριστερά, κάντε κλικ στο My Computer.
  6. Κάντε διπλό κλικ στο CD-RW Drive icon.
  7. Στα αριστερά του τα τραγούδια που έχετε επιλέξει, θα δούμε μια λίστα με συνδέσμους που ονομάζεται CD Writing Tasks; Κάντε κλικ στο Εγγραφή αυτών των αρχείων σε CD.
  8. Το Windows CD Writing Wizard θα ανοίξειι. Πληκτρολογήστε το όνομα που θέλετε για το CD στο παρεχόμενο πλαίσιο και κάντε κλικ στο κουμπί Next.
  9. Windows θα σας ζητηθεί να εισάγετε ένα CD. Τοποθετήστε ένα αχρησιμοποίητο εγγράψιμο CD και κάντε κλικ στο Next.
Windows θα γράψει τη μουσική  σας CD. Οταν ο wizard έχει τελειώσει, θα κλείσει αυτόματα 

Πώς να γράψετε ένα CD στα Windows 7 ή νεώτερο με το ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα: 

  Με τα Windows 7 ή νεώτερες εκδόσειςWindows, η Microsoft στην πραγματικότητα κάνει αυτή τη διαδικασία πολύ απλούστερη

  1. Ανοιξε Windows Explorer/File Explorer και μεταβείτε στο φάκελο με τα αρχεία που θέλετε να εγγράψετε.
  2. Επιλέξτε τα τραγούδια που θέλετε να εγγράψετε σε CD κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl και στη συνέχεια, επιλέγοντας με το ποντίκι σας.
  3. Κάντε δεξί κλικ στα τραγούδια που έχετε επιλέξει, και επιλέξτε Send to...  από το μενού του δεξιού κλικ.
  4. Επιλέξτε σας CD εγγραφέα από τη λίστα.
  5. Ένα πλαίσιο διαλόγου εμφανίζεται ρωτώντας πώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το δίσκο. Επιλέγω With A CD/DVD player. Στο επάνω μέρος του παραθύρου υπάρχει επίσης ένα πεδίο εισαγωγής κειμένου, όπου μπορείτε να δώσετε στο δίσκο ένα όνομα. Μόλις γίνει κάντε κλικ στο Next.
  6. Ένα Windows Explorer/File Explorer παράθυρο θα εμφανιστεί με τα επιλεγμένα αρχεία σας.
  7. Κάντε κλικ στη Burn to disc επιλογή στο επάνω μέρος του παραθύρου του Explorer. Στα Windows 8 και 10, η επιλογή αυτή είναι κάτω από την καρτέλα Share.
  8. Στο επόμενο pop-up παράθυρο θα έχετε τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε τον τίτλο του δίσκου και πάλι, και να ρυθμίσετε την ταχύτητα εγγραφής. Όταν είστε έτοιμοι να προχωρήσουμε κάντε κλικ στο Next.
  9. Μετά τα αρχεία σας θα αρχίσουν να γράφονται στο δίσκο. Θα ειδοποιηθείτε όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.


Αυτό είναι ο τρόπος το πώς μπορείτε να γράψετε CDs χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο εργαλείο της Microsofts. Αν χρειαστεί να γράψετε  ένα μεγάλο playlist είναι ίσως πιο εύκολο να το κάνετε χρησιμοποιώντας τη λειτουργία εγγραφή στο προτιμώμενο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής σας. Τα περισσότερα λογισμικά αναπαραγωγής μουσικής έχει τη δυνατότητα να γράψουν CDs  έτσι αυτό δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα. Η μία ομάδα ανθρώπων που θα έχουν πρόβλημα είναι οι χρήστες του Microsoft Groove στα Windows 10. Επειδή το Groove είναι μια εφαρμογή από τα  Windows Store και δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες με βασικά προγράμματα επιφάνειας εργασίας όπως είναι η ικανότητα να γράψει τα αρχεία σε ένα δίσκο  CD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου