Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος (Μέρος 2ο)

εγκατάσταση xbmc windows ubuntu

-Υπάρχει περίπτωση μια στο τόσο να μην κάτσει η διαδικασία του Confiq Wizard και να μας πετάξει script.error (τα έχει αυτά το xbmc)
Πάμε και κάνουμε τη διαδικασία χειροκίνητα μέσα από το fusion , Σύστημα-Ρυθμίσεις-Πρόσθετα-Εγκατάσταση από αρχείο zip - fusion -xbmc repos
και βρίσουμε εκεί τα repository που θέλουμε να εγκαταστήσουμε ..
Πρώτα κάνουμε το repository.xbmchub 1.0.5.zip εγκατάσταση για να το βρούμε μετά στην Λήψη πρόσθετων και να εγκαταστήσουμε από τους Υπότιτλους πια site θέλουμε να έχουμε ενεργά για να μας βρίσκει υπότιτλους..
Κάντε λήψη και το NaviX από το xbmchub είναι χρήσιμο εργαλείο για ταινίες , κανάλια κτλ (ανανεώνετε συνέχεα)..
Μέσα στο fusion -xbmc repos θα βρούμε το το lambda.zip και θα το κάνουμε εγκατάσταση και αυτό για να πάμε να ενεργοποιήσουμε έπειτα
Λήψη πρόσθετων- lambda addon-Πρόσθετα βίντεο τις πηγές που θέλουμε να βλέπουμε ταινίες,σειρές κτλ ..
-Πάντα η διαδικασία είναι η ίδια στα βήματα άμα έχουμε προσθέσει κάποια πηγή όπως το fusion εμείς :

Σύστημα-Ρυθμίσεις-Πρόσθετα-Εγκατάσταση zip
Σύστημα-Ρυθμίσεις-Πρόσθετα-Λήψη πρόσθετων
-Στο fusion μπορείτε να κάνετε εγκατάσταση οποίο άλλο repository θέλετε εσείς ..Παράδειγμα οποίος θέλει να βλέπει βίντεο 18+ κάνει εγκατάσταση το xbmcadult zip και μετά από την λήψη πρόσθετων ενεργοποιεί το VideoDevil...
Άλλες σημαντικές πηγές (Repo) είναι :
http://xfinity.xunitytalk.com (https://seo-michael.co.uk/...alk-repo-xbmc/)
Που από εκεί θα βρείτε το πρόσθετο βίντεο World TV XunityTalk.com
http://srp.nu SuperRepo παρόμοιο με το fusion (https://superrepo.org/get-started/)
http://i.totalxbmc.tv Μπορείτε να βρείτε 2000 addon και να τα προσθέσετε οποία σας είναι χρήσιμα (https://seo-michael.co.uk/...for-xbmc-kodi/)
Μπορείτε πάλι να κάνετε εγκατάσταση από zip οποίο addon έχετε κατεβάσει από την επίσημη σελίδα (http://addons.xbmc.org/)
η από άλλες σελίδες όπως κάναμε με το plugin.video.SportsDevil-3.0.1 (DigiTele)..
Mashup v1.4.3 (https://www.dropbox.com/s/...1.4.3.zip?dl=0)
Αποτέλεσμα εικόνας για ip tv
IP TV

-Μπορούμε να δούμε από το NaviX , World TV XunityTalk.com , Entertainment HUB (https://seo-michael.co.uk/...-hub-for-xbmc/) άμα δεν το έχουμε ..

Τώρα ας πάμε στην διαδικασία που θα βάζουμε εμείς τις πηγές που έχουμε βρει η τα M3U αρχεία..
-Ανοίξτε το XBMC Επιλέξτε Σύστημα> Ρυθμίσεις Επιλέξτε LiveTV- Επιλέξτε Ενεργοποιημένο
Θα δείτε τώρα ένα μήνυμα που λέει ότι θα πρέπει να ενεργοποιήσετε ένα PVR add-on. Επιλέξτε ΟΚ
-Επιλέξτε PVR IPTV Simple Client
-Επιλέξτε Ενεργοποίηση-Διαμόρφωση-Γενικά-Τοποθεσία και βάζουμε Απομακριμένη διαδρομή διαδύκτιο (άμα έχουμε όμως δικιά μας λίστα με κανάλια σε αρχείο m3u κτλ. Επιλέγουμε στην Τοποθεσία -Τοπική διαδρομή-Διαδρομή Λιστών Αναπαραγωγής M3U βάζουμε το δικό μας αρχείο)
Απομακριμένη διαδρομή διαδύκτιο-URL Λιστών Αναπαραγωγής M3U και γράφουμε http://bit.ly/husham2015 (μέχρι τώρα λειτουργεί αυτός ο σύνδεσμος, αλλά υπάρχει περίπτωση και να σταματήσει κάποια στιγμή)
και ξεκλικαρουμε την επιλογή Προσωρινή αποθήκευση αρχείων M3U τοπικά και πατάμε εντάξει για να σωθούνε οι ρυθμίσεις μας..
-Επανεκκίνηση XBMC ..θα εμφανιστεί τώρα ένας σύνδεσμος για LiveTV στην αρχική οθόνη σας. Θα δείτε επίσης μια ειδοποίηση η οποία αναφέρει τα κανάλια είναι σε φόρτωση(πάνω δεξιά). Θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η διαδικασία φόρτωσης ,διαφορετικά κανάλια δεν θα μας δείξει... https://seo-michael.co.uk/...ple-xbmc-kodi/


Για IP TV η διαδικασία είναι χρήσιμη άμα έχουμε δικά μας αρχεία m3u..κατά τη γνώμη μου..
Αν έχουμε τα πρόσθετα βίντεο NaniX, world TV xunitytalk & entertainment hub είμαστε καλυμμένοι από τηλεοπτικά κανάλια..

Tips

XBMC Backup : Μας δείνει την δυνατότητα να έχουμε αντίγραφα ασφαλείας όπως έχουμε σετάρει το xbmc και για επαναφορά στην ίδια συσκευή η και σε άλλη που έχει xbmc..
Fresh Start : Μας δείνει την δυνατότητα να διαγράψουμε τα πάντα από το xbmc αν κάτι δεν μας πάει καλά..(για να μην μπαίνουμε στην διαδικασία να διαγράφουμε το xbmc και να το ξανά κάνουμε εγκατάσταση)
Yatse, the XBMC / Kodi Remote : Είναι μια ωραία εφαρμογή για να χειριζόμαστε το xbmc από το κινητό ή το tablet μας ..
Διαδικασία συγχρονισμού :
-Κατεβάζουμε την free έκδοση από το play store https://play.google.com/st...dgetfree&hl=el
-Ανοίγουμε το Yatse και πατάμε start και μετά skip , θα μας εμφανίσει να βάλουμε Host IP και Webserver Port.
-Ανοίγουμε το xbmc και πάμε Σύστημα-Πληροφορίες Συστήματος-Δύκτιο-Διεύθυνση IP (Μετά πάμε στην εφαρμογή Yatse και βάζουμε στο Host IP την Διεύθυνση IP που είδαμε από το xbmc)
-Μετά ξαναπάμε στο xbmc-Σύστημα-Ρυθμίσεις-Υπηρεσίες-UPnP-Διαμερισμός συλλόγων μουσικής και βίντεο μέσω UPnP , το επιλέγουμε..
-Μετά πάμε Διακοσμητής Ιστού-Έγκριση ελέγχου του XBMC ή Kodi μέσω HTTP και το επιλέγουμε..
-Από κάτω μας γράφει τον αριθμό της θύρας μας και πάμε στην εφαρμογή Yatse και τον βάζουμε στον Webserver Port και μετά πατάμε add Host και είμαστε έτοιμοι!


Οδηγός εγκατάστασης SuperRepo 3o μέρος

Αποτέλεσμα εικόνας για SuperRepo

-Πάμε Σύστημα-Διαχείριση αρχείων-Προσθήκη πηγής και στην Εισαγωγή διαδρομών γράφουμε http://srp.nu και μετά για εισαγωγή ονόματος βάζουμε SuperRepo και πατάμε εντάξει ..
-Μετά πάμε Σύστημα-Ρυθμίσεις-Πρόσθετα-Εγκατάσταση από αρχείο zip και βρίσκουμε το SuperRepo που δημιουργήσαμε , πατάμε να μπούμε και μέσα βλέπουμε τρεις φακέλους (frodo που είναι για version 12, gotham που είναι για version 13 και helix που είναι άμα έχουμε το Kodi από version 14 και πάνω)..
-Μπαίνουμε πχ. στο φάκελο helix μετά στο all και κάνουμε εγκατάσταση το repository.seperrepo.org.hellix.all-latest.zip και μετά την εγκατάσταση κάνουμε επανεκκίνηση το xbmc..
-Ανοίγουμε το xbmc και πάμε Σύστημα-Ρυθμίσεις-Πρόσθετα-Λήψη πρόσθετων-Όλα τα πρόσθετα και εκεί θα βρούμε πρόσθετα για υπότιτλους όπως κάναμε στο πρώτο μέρος με το fusion..
θα βρούμε πολλά Πρόσθετα Βίντεο για εγκατάσταση για να βλέπουμε ταινίες , σειρές κτλ..
Μερικά από αυτά είναι το Genesis , Icefilms , Movie25 , Movie HD , Much Movies HD , FliXanity , Yify Movies HD , Navi-X , Hellenic TV , Online Movies Pro και πολλά αλλά που δεν έχω ασχοληθεί η δεν έχω ανακαλύψει ακόμα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου